Aanhanger Rijbewijs

 

In welke gevallen geen rijbewijs BE nodig?

Meestal wordt voor het rijden met aanhang een rijbewijs BE vereist. Er zijn echter een paar uitzonderingen waarin je wel een aanhanger of caravan kunt besturen zonder in het bezit te zijn van dit extra rijbewijs. Deze uitzonderingen zijn:
  • De aanhangwagen heeft een totaalgewicht van maximaal 750 kg (inclusief lading)

  • De aanhangwagen is zwaarder dan 750 kg, maar gecombineerd met het voertuig niet zwaarder dan 3500 kg (inclusief lading)

Het gaat er vooral om dat het niet is toegestaan dat het trekgewicht zwaarder is dan het trekvermogen van de auto. Het trekvermogen verschilt per auto. Deze is terug te zien op het voertuigbewijs van de auto. Kom jij met jouw auto en aanhanger gecombineerd zwaarder uit dan 3500 kg, dan zul je een rijbewijs BE nodig moeten hebben. Hiervoor kun je het beste terecht bij Rijrecht Verkeersschool! Waarom? Bij ons heb je de juiste vaardigheden snel onder de knie. Je leert deze in de juiste ontspannen sfeer om je snel en veilig klaar te stomen voor het verkeer. En het grootste voordeel? Wanneer je bij onze verkeersschool begint, heb jij gegarandeerd binnen één dag al je rijbewijs BE binnen!

Bekijk voor meer informatie het overzicht hieronder. Heb je vragen? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Onze instructeurs staan klaar om al je vragen te beantwoorden!

Intake les

€59

  • 1,5 uur

Dagopleiding

€459

  • 5 uur les incl. examen
  • Enige ervaring nodig, met name het achteruitrijden

2 Daagse opleiding

€669

  • 10 uur les incl. examen
  • Geschikt voor kandidaten zonder ervaring

1 uur rijles

€55

  • Extra op het pakket

Proefles

€75

Onze rij-pakketten

Rijrecht Verkeersschool heeft alles in eigen huis. Dit betekent dat je zowel voor je theorie als voor je praktijk bij ons terecht kunt. We bieden verschillende rijpakketten aan, zodat je tot het pakket komt dat het meest aansluit bij jouw wensen. Wil je meer informatie over een van onze pakketten of een proefles aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag!

Auto Rijbewijs

Rijbewijs B

Motor Rijbewijs

Rijbewijs A

Scooter Rijbewijs

Rijbewijs AM2

Aanhanger Rijbewijs

Rijbewijs AM2