Algemeen

Hoe machtig ik de rijschool?

Je kunt ons machtigen door naar de website van het CBR te gaan. Log vervolgens in met jouw DigiD. Hier kan jij jouw rijschool machtigen. Ons rijschool nummer: 3345G8


Kan ik in termijnen betalen?

Ja, het is mogelijk om in termijnen te betalen. Neem gerust contact met ons om te kijken naar de mogelijkheden. Enkel het scooter pakket dient in één keer afgerekend te worden.


Hoe weet ik hoeveel lessen ik nodig heb?

Indien je niet zeker weet hoeveel lessen je nodig hebt kan je bij ons een proefles nemen. Na de proefles bespreek je samen met jouw instructeur waar jouw kwaliteiten en aandachtspunten liggen. De instructeur zal je een gedegen advies geven. Het is hierna aan jou om zelf een keuze te maken voor een lespakket. Extra lessen bijboeken kan altijd.

Waarom moet ik een aanbetaling doen ook al kies ik voor optie contant? 

Dit is alleen als je wilt dat wij een examen inboeken. Dit is de aanbetaling voor het examen wat wij reserveren bij het CBR. Dit examen kunnen wij niet meer annuleren en dragen het examengeld af aan het CBR.

Kan ik nog annuleren of wijzigen?

De cursus kan je nog annuleren. Heb je met examen aangemeld, dan kunnen wij alleen het examen wijzigen en niet meer annuleren. Wijzigen moet wel minimaal 7 dagen voor het ingeboekte examen gebeuren.

Categorie A1, A2 en A


Moet ik voor mijn AVB-examen mijn theorie-examen al hebben behaald?

Nee, zolang je over een rijbewijs B beschikt mag je ook je AVB-examen doen.


Moet ik voor mijn AVD-examen mijn theorie-examen al hebben behaald?

Ja, voor je AVD-examen moet je jouw theorie examen hebben behaald.

Hoelang duurt een rijles? 

Een proefles duurt 90 minuten. Jouw reguliere rijlessen duren 120 minuten.

Ik heb zelf geen materiaal, kan ik dit lenen?

Ja, wij hebben diverse materialen beschikbaar. Een helm, jas, broek en handschoenen kunnen geleend worden. Voor de helm vragen we je een balaclava of motor-bivakmuts mee te nemen. Heb je deze niet? Dan zijn ze bij ons verkrijgbaar voor €10,-
Tevens dien je eigen hoge schoenen of laarzen mee te nemen.

Theorie

Wanneer worden theoriecursussen gegeven?

Kijk voor het actuele aanbod van onze theoriecursussen op de cursuspagina óf op https://www.theoriegarantie.nl/


Hoelang is mijn theorie geldig?

Na het behalen van jouw theorie examen is deze 1 jaar en 6 maanden geldig.

Waarom bestaat de theorie cursus uit twee dagdelen in plaats van één?

Uit ervaring hebben we gemerkt dat wanneer we 8 uur lang bezig zijn met de theorie er onvoldoende informatie blijft hangen. Door dit op te delen in 2 dagdelen blijft er meer kennis hangen wat er voor zorgt dat het slagingspercentage hoger wordt.

Wat betekent de garantie op het theorie examen?

Garantie houdt in dat als je niet slaagt voor je examen de 1e keer, dat je voor 50 euro opnieuw de cursus mag volgen. Dit is alleen de 2e keer. Zie algemene voorwaarden wanneer je hiervoor in aanmerking komt.